The Count Gardening
                       

Bamboe en siergrassen een sieraad voor iedere tuin!

Bamboe heeft het imago van een woekerende plant, maar dat hoeft in principe geen probleem te zijn. Want zolang je de plant in toom weet te houden kan je er absoluut jarenlang plezier van hebben. Een bamboe kan zowel in een pot als in de border. Grofweg zijn er twee soorten bamboeplanten: de niet woekerende en de woekerende.

De niet woekerende bamboesoorten hebben een polvormige groeiwijze en maken geen ondergrondse uitlopers. Ze dijen dus niet uit en kunnen goed in de border.  De Fargesia-soorten* zijn niet woekerende soorten. In tegenstelling tot de woekerende bamboesoorten, deze maken wél ondergrondse uitlopers en kunnen zich  flink uitbreiden. Het uitlopen van woekerende soorten kan worden tegengegaan door een wortelbegrenzer rond de plant in te graven of de plant in een flinke kuip te plaatsen. De Phillostachys Aurea* is een voorbeeld van een woekerende bamboesoort.  Deze bamboe doet het ook erg goed in een grote pot.

Een aantal Bamboesoorten, waaronder de Fargesia's, zijn ook geschikt als haagplant. Daarnaast creëren bamboes een (extra) zomers sfeertje en een groot bijkomend voordeel is dat deze plantensoort het hele jaar door groen blijft.  

Siergrassen

Voor siergrassen geldt de categorie 'wintergroen', zoals de meeste Carex* soorten dat zijn en de 'niet wintergroene' siergrassen, zoals de Miscanthus Sinensis* of het Lampenpoetsergras*. Deze laatste grassen verkleuren tijdens de herfst- en wintermaanden van groen naar (licht) bruin. Dus ook in de wintermaanden behouden siergrassen hun decoratieve waarde en zijn ze een sieraad voor in de border en komen ze ook mooi tot hun recht in een grote pot.

De prijzen van zowel de bamboes als de siergrassen zijn o.a. afhankelijk van de soort, de potmaat en de hoogte van de plant. Dit geldt ook voor het seizoen waarin de planten leverbaar zijn. Wij kunnen de planten zowel in een fraaie afgestylde kunststofpot leveren, maar ook in de standaard binnenpot.  Een aantal soorten kunnen wij in principe gedurende het hele jaar leveren.

Een grote bamboe (ca. 2,5 meter hoog inclusief kunststof buitenpot) is al vanaf €65,00 verkrijgbaar.

Voor een goede drainage hebben wij al onze bamboe en siergrassen in pot voorzien van een laag kleikorrels met daar boven verse potgrond en mest. 

And last but not least: op de potgrond hebben wij een laag schelpen aangebracht. Dit staat niet alleen fraaier, maar houdt ook de potgrond langer vochtig en remt de groei van onkruid. Een ander bijkomend voordeel is dat de slakken er niet van houden. Wij kunnen de planten leveren in fraaie kunststofpotten vanaf 50 tot ca 80 cm doorsnede!

 

* Zie fotoalbum

 

 

 

Interesse?

Informeer dan gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, dat kan zowel via de contactpagina als via 0648533767.

 

 

The Count Gardening