The Count Gardening  
                                

 

Toepassing voor op terrassen, paden etc.

 

Afhankelijk van de situatie moet je ca. 6 á 8 keer per jaar, een handje per vierkante meter per strooibeurt gebruiken. Hierdoor ontstaat er een soort van 'ziltige omgeving' en daardoor zal het onkruid geen kans meer krijgen. Je hoeft het onkruid in principe ook niet vooraf te verwijderen. De plant krijgt door de ziltige omgeving een overdosis aan zout binnen wanneer ze het opnemen, waardoor het afsterft. Op plaatsen waar het onkruid het hardst groeit (vooral op schaduwplekken) kun je extra zout strooien. Het beste resultaat krijg je als er een paar dagen geen regen wordt verwacht.

 

Kalkhoudend natuursteen zoals marmer kan gevoelig zijn voor bijtende producten. Ook zout heeft hierop een bijtende werking en kan tot blijvende vlekken leiden. Geen (onkruid)zout gebruiken dus op kalkhoudend natuursteen. Informeer bij twijfel altijd eerst bij de leverancier van jouw natuursteen.  

 

Mens & dier.

 

Het zout is zeer zuiver van kwaliteit en zonder chemicaliën of andere toevoegingen, maar zout is niet gezond voor mens en dier, althans wanneer je er teveel van binnen krijgt. Laat jouw dieren niet in het gebied lopen waar net is gestrooid, ter bescherming van de voetzooltjes / pootjes maar ook om te voorkomen dat het dier het zout zou oplikken. Eigenlijk geldt hier dezelfde voorzorg die je neemt als er in de winter door Gemeenten zout is gestrooid op de wegen.

 

 

Tot slot.

 

Rijkswaterstaat, een onafhankelijke partij, heeft een onderzoek verricht naar de werking van onkruidzout op ZOAB en tussen de bermen. De conclusie is dat zout als bestrijdingsmiddel tegen onkruid zeer effectief is en dat het gebruik van onkruidzout velen malen minder milieubelastend is dan Glyfosaat!  

Onkruid / bestratingszout bestaat uit Natriumchloride, een middel dat geregistreerd staat als basisstof onder de Europese verordening gewasbescherming en is daarmee nuttig om te gebruiken tegen ongewenste beplanting zoals onkruid, gras, alg en mos, meer informatie hierover leest u hier: https://www.ctgb.nl/onderwerpen/europese-processen/basisstoffen

 

Bron: CTGB

 

Bijkomend voordeel is dat het onkruidzout, door de blekende werking, de vuile aanslag op de terrastegels reinigt en waardoor ze er frisser uitzien.

Verkrijgbaar in zakken van 25 kg, voor €20,00 (incl. 21% btw). Gratis bezorgen bij twee zakken in Hendrik-Ido-Ambacht én Zwijndrecht (incl. Heerjansdam)